Löydä oma
tapasi lomailla Hartolassa

Tekemistä jokaiseen vuodenaikaan

Hartola yllättää monen matkailijan monipuolisuudellaan. Pieneksi kunnaksi, meiltä löytyy paljon puuhaa koko perheelle, ympäri vuoden. Tapahtumakalenteriin pääset tästä.

Krouvin tanssilava on tunnettu viihdekeidas, jossa pyörähdellään elävän musiikin tahtiin perjantai-iltaisin. Siellä pääset kokemaan myös perinteiset juhannustanssit.

Hartolasta löytyy myös kartingrata. Valtteri Bottas on aikoinaan opettanut nuoria ajajia Hartolan radalla ja Kimi Räikkönen voitti kartingkisat vuonna 1994.

Hartola Golfista löytyy 18-väyläinen kenttä. Klubitalolla voit rentoutua kierroksen jälkeen aurinkoisella terassilla. Löytyyhän meiltä myös laskettelukeskus! Talviaikaan kannattaakin suunnata Purnun laskettelukeskukseen, hoidetuille laduille tai kalaisille pilkkiapajille.

Taidesalonki Talvio

Hartolan kunnan kesäisin järjestämä kuvataiteen kesänäyttely tarjoaa taideyleisölle konkaritekijöiden ja nuorempaan taiteilijakaartiin kuuluvilta tekijöiltä monipuolisen kattauksen mm. maalaustaidetta, grafiikkaa ja kuvanveistoa.

Vanha-Koskipään kartanorakennus on toiminut taidenäyttelyn näyttelytilanavuodesta 1983. Kuvataidenäyttelyt on nimetty kunnianosoituksena Hartolassa eläneen, kartanon historiaan vaikuttaneen kirjailija Maila Talvion mukaan.

Vuosittain näyttelyyn kutsutaan reilu kymmenen ammattitaiteilijaa.

Aukioloajat

Avoinna kesäkaudella 10.6. - 21.8.2022

 • ma 11-17
 • ti 11-17
 • ke 11-17
 • to 11-17
 • pe 11-17
 • la 11-16
 • su 11-16

Yhteystiedot

Koskipääntie 4, 19600 Hartola

Gasthaus-Camping Koskenniemi

Tainionvirran rannalla sijaitseva viihtyisä ja rauhallinen matkailupalvelukeskus. Ympärivuotisesti toimiva Koskenniemi tarjoaa monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut niin vapaa-ajan kuin työn puolesta liikkuvalle.

Majoitusvaihtoehtoina Gasthaus-hotellihuoneet, 2-4 hengen omarantaiset saunalliset lomamökit sekä leirintämajat. Tasaiset nurmikentät matkailuvaunuille ja teltoille. Hyvät huoltotilat, rantasauna ja uimaranta. Tilavat ravintolatilat suurillekin ryhmille. Ravintolassa A-oikeudet. Lähellä monipuoliset harrastusmahtollisuudet.

Aukioloajat

Auki ympäri vuoden

Yhteystiedot

Koskenniementie 66, 19600 Hartola
Visithartola Hartola Golf

Hartola Golf

18-reikäinen tunnelmallinen golfkenttä, josta löytyvät laadukkaat palvelut: kahvila/ravintola, pukuhuoneet ja sauna, proshop, vuokramailat, golfopetus ja -kurssit sekä kokoustila.

Kaikki ovat Hartola Golfiin tervetulleita ja opastamme sinut mielellämme lajin pariin. Laadukkaasta ja maukkaasta lounaasta vastaa Henkilöstö Ravintola Pasi Joroinen. Tervetuloa!

Aukioloajat

Kenttä ja klubi avoinna kesäkaudella päivittäin

 • ma 8-20
 • ti 8-20
 • ke 8-20
 • to 8-20
 • pe 8-20
 • la 8-20
 • su 8-20

HUOM! Tarkista aukioloajat palveluntarjoajalta.

Yhteystiedot

Krouvin lava

Krouvin Camping sijaitsee maaseudulla, Kiviojan tilalla. Meillä voitte viipyä yhden yönsylin, mutta mikään ei estä jäämästä pidemmäksikin aikaa. Krouvi on koko perheen krouvi – saunomista, polskuttelua Krouvin Lähteessä, rennonletkeää yhdessäoloa.

Tansseja Krouvin lavalla järjestetään kesäperjantaisin – ja juhannuksena poikkeuksellisesti juhannuspäivänä. Krouvi tarjoaa aikuisille mahdollisuuden lavatanssien tunnelmaan, maan nimekkäimpien Tähtien tahdittamana.

Sahtikrouvista löydät myös Panimo-Ravintolan (anniskeluoikeudet). Vanhantyylisessä krouviympäristössä voit nauttia talon omaa tuotetta sahtia ja tunnelmoida maaseudun rauhassa. Ryhmille lisäksi tilauksesta ruokailua ja sahtipanimon esittelyä.

Aukioloajat

Avoinna kesäkaudella!

HUOM! Tarkista aukioloajat palveluntarjoajalta.

Yhteystiedot

Kalhontie 459, 19600 Hartola
Vuorenkylä

Harjun perinnemaisematila

Harjun perinnemaisematila on perinneympäristöjen hoitoon erikoistunut maatila. Tilan alue on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi perinnemaisemaksi ja palkittu valtakunnallisella Vuoden perinnemaisema -palkinnolla 2013. Meillä voit katsella kauniita hoidettuja niittyjä, hakamaita ja metsälaitumia sekä tutustua monenlaisiin luonnonkasveihin, joita maillamme kasvaa jopa 300 lajia. Tällaiset avarat, eliölajistoltaan rikkaat luonnonlaitumet olivat vielä pari sukupolvea sitten tavallinen osa suomalaisten asuinympäristöä, mutta kaupungistumisen ja maatalouden muutosten myötä ne ovat käyneet harvinaisiksi ja uhanalaisiksi.

Aukioloajat

Avoinna kesäisin tilauksesta sekä avoimilla retkillä

HUOM! Tarkista aukioloajat palveluntarjoajalta.

Yhteystiedot

Vuorenkyläntie 2249, 19600 Hartola

Hartolan frisbeegolf-rata

Hartolan Frisbeegolfradat löytyvät Liikuntamajan ympäristöstä (Visantie 28) yhdeksän väyläisenä ja yhtenäiskoulun lähiliikuntapaikan läheisyydestä (Kuninkaantie 12) kuusiväyläisenä toteutuksena. Radat ovat vapaasti käytettävissä.

Ratojen toteutuksessa on pyritty luomaan haasteellisia väyliä mahdollisimman pienillä maastonmuokkauksilla. Suunnittelijana on toiminut Pasi Koivu. Frisbeegolf soveltuu kaikenikäisille ja kaikentasoisille pelaajia, tarjoten monipuolista liikuntaa.

Aukioloajat

Yhteystiedot

Visantie 28, 19600 Hartola

Kanoottivuokraus Hartola

Lähde tutustumaan maisemiin kätevästi kanootin tai kajakin avulla! Hartolassa pääsee nauttimaan Tainionvirran koskista tai useiden lähijärvien maisemista. Voit meloa Tainionvirtaa Koskenniskalta Koskenniemen leirintäalueelle alle tunnissa tai tehdä pidemmän retken Sysmän puolelle. Kuljetus ja nouto sovittavissa.

Vuokrattavana: 2 kpl kajakkiyksikköä, 2 kpl kanoottikaksikkoa ja 3 kpl kanootteja kolmelle sekä liivit ja melat.

Yhteydenotot puhelimitse 0400 196 240 tai sähköpostilla miikka.kahonen@hotmail.com.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan Hartolan melontareitteihin:

Aukioloajat

Yhteystiedot

Tmi Miikka Kähönen, 19600 Hartola

Kuninkaanpolku

Hartolan Kuninkaanpolulla koet yhdistelmän luonnon ja kulttuurin moninaisuutta. Neljästä osuudesta koostuva reitistö muodostaa yhtenäisen, mutta monimuotoisen kokonaisuuden.

Alla olevasta lisätietoja- linkistä pääset suoraan outdoor activity -sivustolle ja polkukarttoihin.


Reitistön eri osuuksien varrella pääsee tutustumaan mm. Tainionvirran varren valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun ympäristöön, suometsään, kulttuurikohteisiin sekä kokemaan sammalpeitteisen kuusimetsän rauhallisen tunnelman. Reitistö yhdistää Tainionvirran alkupään matkailullisesti merkittäviä kohteita.

Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Linna-Hotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Reististö on viitoitettu maastoon helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi.

Aukioloajat

Aina avoin

Yhteystiedot

Lisätietoja , Hartolan kunta
Visithartola Hiihtokeskus Purnu

Purnu

Hiihtokeskus Purnu on koko perheen hiihtokeskus Hartolan Vuorenkylässä vain parin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Hyvin hoidetut ja turvalliset rinteemme ovat varma valinta lapsiperheiden yhdessäoloon. Sadan metrin korkeusero antaa vauhtia sitä haluaville streetin boxeissa ja reileissä. Purnuvuoren alueella voit lasketella, hiihtää tai lumikenkäillä kauniissa maisemissa luonnon rauhassa.

Aukioloajat

Ma-ke suljettu, ryhmät sopimuksen mukaan. Viikot 8-9 ma-la 10-19, su 10-17.

 • to 16-21
 • pe 16-21
 • la 10-19
 • su 10-17

Yhteystiedot

Tohtaantie 68, 19600 Hartola

Vellamo retkipyöräilyreitti

Hartolan latu ja Sysmän Sisu toteuttavat yhdessä Leader-hankkeena retkipyöräilyreittien luomista alueelle.

Reitti kulkee noin 71km maalaismaisemissa molempien kuntien alueella ja on viitoitettu uuden tieliikennelain mukaisilla tauluilla. Lisäksi on vaihtelevia retkipyöräilylenkkejä, joita ei ole viitoitettu vaan ovat helposti seurattavissa sähköisin karttapalveluin.

Vellamo retkipyöräilyreitin varrella on erilaisia majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita, kahviloita sekä uimapaikkoja. Voit myös vuokrata kulkuvälineeksi polkupyörän tai kanootin alueen yrityksiltä.

Vellamon pyöräilykartta

Aukioloajat

Aina avoin

Yhteystiedot

, Hartola, Sysmä

Pyöräpalvelu Ari Kääriäinen

Maastopyöräohjausta- ja vuokrausta, opaspalvelua ja pyörähuoltoa. Teen hommaa oman työn ohella. Hyvissä ajoin sopimalla. Kysy rohkeasti!

Aukioloajat

Sovitusti

Yhteystiedot

Säämyskätie 2 , 19600 HARTOLA

Tainionvirta

Tainionvirta alkaa Jääsjärvestä ja laskee Päijänteeseen. Hartolan puoleisella jokiosuudella on viisi koskea ja pudotusta matkalle tulee noin seitsemän metriä.
Alla olevasta lisätietoja -linkistä pääset suoraat outroor activity -sivustolle ja melontareiteille.

Tainionvirta on luonteeltaan rauhallinen joki, joka polveilee vaihtelevassa maastossa. Kalastaminen onnistuu ilman kahlaamistakin ja kalastuspaikat ovat helposti saavutettavissa. Kalastusta voi harrastaa sekä uistin- että perhovälinein. Tainionvirran kalastuskausi alkaa aikaisin keväällä. Virta on tarpeeksi hidasvirtainen, joten kalastus onnistuu myös kylmän veden aikaan. Joki soveltuu erityisen hyvin keväiseen sumukorentokalastukseen.

Tainionvirta tarjoaa hyvät melonta-mahdollisuudet. Melontareitti ulottuu Hartolasta Jääsjärveltä Sysmään Majutvedelle. 40 kilometrin reitti koostuu 24 kilometrin jokimelonnasta ja 16 kilometrin järvimelonta osuudesta. Kanootteja Hartolassa vuokraa Miikka Kähönen / Kanoottivuokraus Hartola; p. 040 019 6240 tai miikka.kahonen@hotmail.com

Aukioloajat

Saavutettavissa ympäri vuoden

Yhteystiedot

Tainionvirta,