Löydä oma
tapasi lomailla Hartolassa

Tekemistä jokaiseen vuodenaikaan

Hartola yllättää monen matkailijan monipuolisuudellaan. Pieneksi kunnaksi, meiltä löytyy paljon puuhaa koko perheelle, ympäri vuoden.

Krouvin tanssilava on tunnettu viihdekeidas, jossa pyörähdellään elävän musiikin tahtiin perjantai-iltaisin. Siellä pääset kokemaan myös perinteiset juhannustanssit.

Hartolasta löytyy myös kartingrata. Valtteri Bottas on aikoinaan opettanut nuoria ajajia Hartolan radalla ja Kimi Räikkönen voitti kartingkisat vuonna 1994.

Hartola Golfista löytyy 18-väyläinen kenttä. Klubitalolla voit rentoutua kierroksen jälkeen aurinkoisella terassilla. Löytyyhän meiltä myös laskettelukeskus! Talviaikaan kannattaakin suunnata Purnun laskettelukeskukseen, hoidetuille laduille tai kalaisille pilkkiapajille.

Visithartola Hiihtokeskus Purnu

Purnu

Hiihtokeskus Purnu on koko perheen hiihtokeskus Hartolan Vuorenkylässä vain parin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Hyvin hoidetut ja turvalliset rinteemme ovat varma valinta lapsiperheiden yhdessäoloon. Sadan metrin korkeusero antaa vauhtia sitä haluaville streetin boxeissa ja reileissä. Purnuvuoren alueella voit lasketella, hiihtää tai lumikenkäillä kauniissa maisemissa luonnon rauhassa.

Aukioloajat

Ma-ke suljettu, ryhmät sopimuksen mukaan. Viikot 8-9 ma-la 10-19, su 10-17.

 • to 16-21
 • pe 16-21
 • la 10-19
 • su 10-17

Yhteystiedot

Tohtaantie 68, 19600 Hartola
Visithartola Hartola Golf

Hartola Golf

18-reikäinen tunnelmallinen golfkenttä, josta löytyvät laadukkaat palvelut: kahvila/ravintola, pukuhuoneet ja sauna, proshop, vuokramailat, golfopetus ja -kurssit sekä kokoustila.

Kaikki ovat Hartola Golfiin tervetulleita ja opastamme sinut mielellämme lajin pariin. Majoituspaketit yhdessä Linna-hotellin kanssa. Tervetuloa

Aukioloajat

Kenttä ja klubi avoinna kesäkaudella päivittäin

 • ma 8-20
 • ti 8-20
 • ke 8-20
 • to 8-20
 • pe 8-20
 • la 8-20
 • su 8-20

HUOM! Tarkista aukioloajat palveluntarjoajalta.

Yhteystiedot

Hartolan frisbeegolf-rata

Hartolan Frisbeegolfradat löytyvät Liikuntamajan ympäristöstä (Visantie 28) yhdeksän väyläisenä ja yhtenäiskoulun lähiliikuntapaikan läheisyydestä (Kuninkaantie 12) kuusiväyläisenä toteutuksena. Radat ovat vapaasti käytettävissä.

Ratojen toteutuksessa on pyritty luomaan haasteellisia väyliä mahdollisimman pienillä maastonmuokkauksilla. Suunnittelijana on toiminut Pasi Koivu. Frisbeegolf soveltuu kaikenikäisille ja kaikentasoisille pelaajia, tarjoten monipuolista liikuntaa.

Aukioloajat

Yhteystiedot

Visantie 28, 19600 Hartola

Tainionvirta

Tainionvirta alkaa Jääsjärvestä ja laskee Päijänteeseen. Hartolan puoleisella jokiosuudella on viisi koskea ja pudotusta matkalle tulee noin seitsemän metriä.

Tainionvirta on luonteeltaan rauhallinen joki, joka polveilee vaihtelevassa maastossa. Kalastaminen onnistuu ilman kahlaamistakin ja kalastuspaikat ovat helposti saavutettavissa. Kalastusta voi harrastaa sekä uistin- että perhovälinein. Tainionvirran kalastuskausi alkaa aikaisin keväällä. Virta on tarpeeksi hidasvirtainen, joten kalastus onnistuu myös kylmän veden aikaan. Joki soveltuu erityisen hyvin keväiseen sumukorentokalastukseen.

 

Tainionvirta tarjoaa hyvät melonta-mahdollisuudet. Melontareitti ulottuu Hartolasta Jääsjärveltä Sysmään Majutvedelle. 40 kilometrin reitti koostuu 24 kilometrin jokimelonnasta ja 16 kilometrin järvimelonta osuudesta.

Aukioloajat

Saavutettavissa ympäri vuoden

Yhteystiedot

Kanoottivuokraus Hartola, Tmi Miikka Kähönen

Pyöräpalvelu Ari Kääriäinen

Maastopyöräohjausta, opaspalvelua ja pyörähuoltoa. Teen hommaa oman työn ohella. Hyvissä ajoin sopimalla. Kysy rohkeasti!

Aukioloajat

Sovitusti

Yhteystiedot

Säämyskätie 2 , 19600 HARTOLA
Visithartola Gasthaus Camping Koskenniemi

Gasthaus-Camping Koskenniemi

Tainionvirran rannalla sijaitseva viihtyisä ja rauhallinen matkailupalvelukeskus. Ympärivuotisesti toimiva Koskenniemi tarjoaa monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut niin vapaa-ajan kuin työn puolesta liikkuvalle.

Majoitusvaihtoehtoina Gasthaus-hotellihuoneet, 2-4 hengen omarantaiset saunalliset lomamökit sekä leirintämajat. Tasaiset nurmikentät matkailuvaunuille ja teltoille. Hyvät huoltotilat, rantasauna ja uimaranta. Tilavat ravintolatilat suurillekin ryhmille. Ravintolassa A-oikeudet. Lähellä monipuoliset harrastusmahtollisuudet.

Aukioloajat

Auki ympäri vuoden

Yhteystiedot

Koskenniementie 66, 19600 Hartola
Vuorenkylä

Harjun perinnemaisematila

Harjun perinnemaisematila on perinneympäristöjen hoitoon erikoistunut maatila. Tilan alue on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi perinnemaisemaksi ja palkittu valtakunnallisella Vuoden perinnemaisema -palkinnolla 2013. Meillä voit katsella kauniita hoidettuja niittyjä, hakamaita ja metsälaitumia sekä tutustua monenlaisiin luonnonkasveihin, joita maillamme kasvaa jopa 300 lajia. Tällaiset avarat, eliölajistoltaan rikkaat luonnonlaitumet olivat vielä pari sukupolvea sitten tavallinen osa suomalaisten asuinympäristöä, mutta kaupungistumisen ja maatalouden muutosten myötä ne ovat käyneet harvinaisiksi ja uhanalaisiksi.

Aukioloajat

Avoinna kesäisin tilauksesta sekä avoimilla retkillä

HUOM! Tarkista aukioloajat palveluntarjoajalta.

Yhteystiedot

Vuorenkyläntie 2249, 19600 Hartola